Sewa Bas ke Kuala Kedah

Kami menyediakan perkhidmatan dari pintu ke pintu dimana pemandu kami akan bersedia di tempat berkumpul dan membawa anda terus ke Kuala Kedah.

Hubungi Kami

Melancong dengan Bas ke Kuala Kedah

Kuala Kedah menjadi satu tempat persinggahan kepada pengunjung yang ingin terus ke Langkawi dengan feri. Sebuah jeti yang moden telah dibina bagi memudahkan perjalanan anda ke Langkawi. Namun, selain daripada menjadi tempat persinggahan untuk ke Langkawi, Kuala Kedah juga tidak kurang menarik untuk dilawati. Sebuah tapak bersejarah iaitu Kota Kuala Kedah terletak berhadapan dengan Jeti.

Pemandangan di kawasan jeti ini cukup menarik kerana banyak bot-bot nelayan yang berwarna-warni kelihatan nelayan pulang dari laut dengan hasil laut. Sudah pasti restoran makanan laut menjadi tarikan disini dengan harga yang berpatutan anda boleh menikmati makanan laut yang segar.  Rumah nelayan yang berselerak di tepi laut dan sungai di Kuala Kedah telah dipindahkan ke kawasan perumahan kota warisan, namun masih terdapat sebilangan rumah yang masih berada disana dan mengekalkan keaslian rumah nelayan disitu.

Sewa Bas Mengikut Keperluan Anda

Rombongan anda untuk ke Kuala Kedah akan menjadi lebih mudah apabila anda menggunakan perkhidmatan Bus Best dimana perkhidmatan dari pintu ke pintu akan memudahkan lagi urusan anda dengan kumpulan anda. 

Sewa Bas Pintu Ke Pintu

Untuk perjalanan yang melibatkan rombongan korporat untuk urusan percutian, mahupun mesyuarat tahunan yang memerlukan perkhidmatan logistik yang besar, kami bersedia menerima tempahan anda dan menguruskan urusan ini dengan lancar. 

Bas carta ke lapangan terbang

Jika anda ke negeri Kedah dengan menaiki kapal terbang, pastinya anda akan menggunakan Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim dimana anda boleh mendapatkan perkhidmatan bas kami terus dari lapangan terbang dimana pemandu kami akan bersedia awal sebelum anda tiba.

Mengapa Pilih Bus Best?

Beroperasi Sejak 2004

Ahli Agent MATTA

Diiktiraf & Berlesen

Bertaraf MOF

Jenis Perkhidmatan

Tidak kira jika untuk rombongan kahwin, ataupun rombongan rakan sekerja untuk bercuti atau urusan kerja, kami mampu menyediakan bas yang selesa dan juga bersih. Bas kami juga akan dikendalikan oleh pemandu yang berpengalaman dan arif dengan jalan di semenanjung Malaysia. Perkhidmatan yang terus dari lapangan terbang ke Kuala Kedah dan boleh merancang untuk singgah di restoran mahupun tempat tarikan menarik disana dengan hanya memberitahu kepada pemandu kami yang sudah berpengalaman dengan jalan disana.

Perkhidmatan Korporat

Pengangkutan Acara

Pakej Pelancongan

MPV Sewa

Rombongan Pengantin

Rombongan Sekolah

Minibus

Testimoni

Mohd Yusuf

Lawatan Peribadi – Van

“Van sewa amat bersih dan pemandu memandu dengan selamat. Saya amat puas dengan servis”

4_5_stars

Yee Leng

Rombongan Sekolah – Bas

“Waktu rombongan diikuti jadual. Bas tiba lebih awal dari masa. Rombongan sekolah berjaya.

4_5_stars

 Adrian

Airport Transfer

“Pemandu menunggu di lapangan terbang dengan papan tanda. Pelancong tour saya amat kagum. “

4_5_stars

9:30am-5:30pm (Isnin-Jumaat)

Sabtu, Ahad & Cuti Umum Tutup

PERTANYAAN