Sewa Bas ke Kuala Perlis

Kuala Perlis adalah pelabuhan utama di negeri Perlis yang terletak di barat laut di Semenanjung Malaysia. Ia adalah satu bandar nelayan, yang terletak hanya 13km dari Kangar.

Hubungi Kami

Kuala Perlis Destinasi Perlancongan

Gambaran Keseluruhan, Kuala Perlis adalah sebuah bandar nelayan yang terletak di muara Sungai Perlis, lawatan ke bandar itu tidak akan lengkap tanpa merasa hidangan makanan laut tempatan. Sejak Jeti Kuala Perlis jeti utama yang menghubungkan ke Phuket dan Pulau Langkawi, ramai pengunjung memilih untuk singgah untuk melihat sekeliling pekan nelayan sambil menjamah makanan laut tempatan yang segar. Selain makanan laut, Kuala Perlis juga terkenal dengan Laksa utara yang terkenal.

Salah satu daya tarikan di bandar adalah peluang untuk melihat beberapa bangunan lama dan masjid-masjid yang dibina di atas tiang di atas paya bakau. Walaupun ia adalah sebuah bandar nelayan yang kecil, terdapat banyak untuk tawaran untuk rekreasi. Bagi pencinta alam semula jadi, anda boleh pergi ke taman negeri Perlis di mana anda boleh menikmati memerhati burung, berkayak dan juga meneroka gua.

Sewa Bas Mengikut Keperluan Anda

Perjalanan yang jauh dan mempunyai sekumpulan rakan atau ahli keluarga ini sesuai jika anda merancang untuk menyewa bas dimana keselesaan dan kepuasan anda dijaga. Jika anda mempunyai kenduri kendara, mahupun merancang untuk makan laksa utara yang sedap di Kuala Perlis, pemandu kami akan memastikan anda menikmati kepuasan apabila anda ke Kuala Perlis. 

Sewa Bas Pintu Ke Pintu

Rombongan kami tidak terhad kepada keluarga sahaja malah untuk rombongan korporat dengan kapasiti yang ramai juga kami mampu menampung. Dengan jarak perjalanan yang jauh dan urusan logistik yang pelbagai, syarikat kami akan memastikan semua berjalan lancar untuk anda ke Kuala Perlis ini. 

Bas carta ke lapangan terbang

Lapangan terbang terdekat untuk ke Kuala Perlis adalah melalui Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim di Kedah. Jika anda tiba disana pemandu bas kami akan tiba lebih awal untuk memastikan anda tidak tunggu lama untuk ke destinasi anda. Perjalanan pulang ke lapangan terbang juga disediakan bagi memastikan pengalaman anda dengan kami lancar dari mula sehingga akhir.

Mengapa Pilih Bus Best?

Beroperasi Sejak 2004

Ahli Agent MATTA

Diiktiraf & Berlesen

Bertaraf MOF

Jenis Perkhidmatan

Kuala Perlis juga terkenal dengan syurga membeli-belah, dan sejak Perlis berkongsi sempadan dengan Thailand, anda boleh mendapatkan pelbagai produk tempatan dan Thailand pada harga murah. Padang Besar adalah tempat membeli-belah kegemaran bagi penduduk tempatan dan pelancong dari kedua-dua negara, Malaysia dan Thailand. Sebab anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai sejarah negeri ini dengan melawat Muzium Negeri Perlis.

Perkhidmatan Korporat

Pengangkutan Acara

Pakej Pelancongan

MPV Sewa

Rombongan Pengantin

Rombongan Sekolah

Minibus

Testimoni

Mohd Yusuf

Lawatan Peribadi – Van

“Van sewa amat bersih dan pemandu memandu dengan selamat. Saya amat puas dengan servis”

4_5_stars

Yee Leng

Rombongan Sekolah – Bas

“Waktu rombongan diikuti jadual. Bas tiba lebih awal dari masa. Rombongan sekolah berjaya.

4_5_stars

 Adrian

Airport Transfer

“Pemandu menunggu di lapangan terbang dengan papan tanda. Pelancong tour saya amat kagum. “

4_5_stars

9:30am-5:30pm (Isnin-Jumaat)

Sabtu, Ahad & Cuti Umum Tutup

PERTANYAAN